Work and Travel Maliyeti ve Masrafları

Work and Travel maliyeti ve masrafları aşağıda tek tek kısa açıklamalarla verilmiştir. Work and Travel fiyatları 2017 için belirlenmiştir. Work and Travel ücretleri toplam harcamalarınız: Work and Travel 2017 kaça mal olur?

Work and Travel Amerika programının maliyetleri uçak bileti fiyatları haricinde aynıdır.

Work and Travel Toplam Maliyet ve Masraflar

Work and Travel Maliyetleri ve Masrafları

1- Work and Travel Ücreti : Work and Travel şirketleri tarafından work and travel fiyatları 2017 için  full program yaklaşık 4500-5500 TL , Self Program içinse yaklaşık 1700-3000 TL arasında belirlenmiş. WAT Program ücretlerinin neden farklı olduğunu Work and Travel Şirket Seçimi konusunda okuyabilirsiniz.

2- Sevis : Work and Travel programı için Sevis ücreti  35 dolar’dır. Sevis Nedir Sevis Kaydı Nasıl Yapılır konusunu okuyabilirsiniz.

3- Vize Randevu Ücreti : Amerikan konsolosluğunda Work and Travel vizesi görüşmesi için alınan vize randevu ücreti kaldırılmıştır.

4- Vize Görüşme Ücreti : Work and Travel vize görüşmesine girmek için ilgili bankaya 160 $ yatırıp dekontunu almanız gerekiyor. Bu dekont olmadan görüşmeye giremezsiniz.

5- Pasaport Defter Ücreti : Work and Travel Vizesi için gerekli olan pasaport lacivert pasaporttur. Lacivert Pasaport defter bedeli 54Tl’dir. Çipli Pasaport ücretleri,  Harçsız Pasaport, Çipli Pasaport Harç Ücretleri, Çipli Pasaport konularını okuyabilirsiniz.

6- Pasaport Harç Ücreti : Work and Travel yani J1 vizesi için pasaportunuzun en az 1 yıl geçerli olmalıdır. 1 yıllık pasaport harç bedeli olarak 102,3 Tl ödersiniz. Pasaport Ücretleri için ilgili konuları okuyunuz.

7- Uçak Biletleri : Uçak biletlerinin fiyatları bileti aldığınız tarihe, uçuş tarihine ve uçacağınız şehire göre anlık değişebildiği için net bir ücret söylemek çok zor ama genel olarak  Amerika gidiş gelis 450-800 euro arasında olur. Alaska uçak biletleri ise biraz daha pahalıdır ve yaklaşık olarak 650-1100 euro arasında olur. Ucuz Uçak Biletleri konusundaki formu doldurup seyahat acentalarında fiyat teklifi alabilirsiniz.

Work and Travel TRWAT

8- Harçlık : Work and Travel ile Amerika’ya veya Alaska’ya gidenler mutlaka yanlarına bir miktar harçlık da almalılar. İşverenler genelde ödemeleri 2 haftada  1yapar ve bu ayın 5 ile 20 ‘sinde olur. Eğer çalışmaya ayın 1 ‘inde başladıysanız ilk pay check ‘i ayın 20′sinde alacaksınız , dolayısıyla size en az 20 gün yetecek kadar para gerekecek. Konaklama ve yemek masraflarınızı gideceğiniz yerşn şartlarına göre değerlendirip yanınıza 300-750 $ almaya çalışın.

Gördüğünüz gibi yapacağınız harcamalar , ücretler ve maliyetler dolar , TL ve Euro cinsinden olduğu için ve de değişebildiği için net bir rakam belirlemek zor. Ama kendinize göre Work and Travel Programının size ne kadara malolacağını hesaplayabilirsiniz.

Şirket seçerken tek kriteriniz fiyat olmasın .

4 thoughts on “Work and Travel Maliyeti ve Masrafları

  • 30 Ağustos 2012 tarihinde, saat 22:35
    Permalink

    Bu sene de work and travel kredisi için anlaşma yapan şirketler varmı

    Yanıtla
  • 28 Eylül 2012 tarihinde, saat 01:39
    Permalink

    biz work and travel kredisi ile Amerika’ya gidilmesini tavsiye etmiyoruz açıkcası o yüzden kredi ile ilgili bir bilgimiz yok.

    Yanıtla
  • 24 Kasım 2012 tarihinde, saat 16:55
    Permalink

    Ustam , beki vize görüşmesinde başarısız olursak , yatırdığımız paralar da yanar mı ? Bende ortanın altında pre-intermediate ingilizce var. Ve alaska düşünüyordum 2013 ile alaska wat programından çıkarılmış .. Ne yapacağıma karar veremedim ..

    Yardımlarını bekliyorm.

    Yanıtla
  • 27 Kasım 2012 tarihinde, saat 23:22
    Permalink

    Yasin, bu work and travel şirketleri ile yapılan anlaşmaya bağlı. Kesinti miktarları değişebiliyor.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spam Kontrolü *