Yurtdışından Getirilen Cep Telefonu Kayıt İşlemleri

Bu yazımızda yurtdışından getirilen cep telefonu kayıt işlemleri ve kuralları nedir detaylarını anlatacağız. Yurtdışında özellikle de Amerika’da alış veriş için bazı ürünler gerçekten ülkemizle kıyaslandığı zaman çok uygun fiyatta satılıyor. Elektronik cihazlar bazı ürünlerde neredeyse yarı fiyatına satılıyor.

Sadece Work and Travel öğrencileri değil, yurtdışından gelen herkes için cep telefonu kayıt ettirme işlemlerini, gerekli evrakları ve kurallarını açıklayalım.

Yurtdışında Getirilen Cep Telefonu Kayıt Ettirme

Yurtdışından getirilen cep telefonları kayıt ettirme hakkı yurtdışından gelen 1 kişi için 2 takvim yılı boyunca 1 tane cep telefonudur. Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından bu düzenleme yapılmıştır ve yurda giriş yapan kişi yolcun ülkeye giriş yaptıktan sonra en geç 1 ay içerisinde cep telefonu kayıt yaptırmak zorundadır.

Cep Telefonu Kayıt Ettirme İçin Gerekli Belgeler

Yurtdışından getirilen telefonların kapanmaması için Telekominikasyon Kurumu tarafından kayıt altına alınmalıdır. Cep telefonu kayıt ettirme işlemi pasaport üzerine yapılmaktadır. Pasaport kayıt ettirme için gerekli belgeler ;

Yurtdışından Getirilen Cep Telefonu Kayıt İşlemleri
Yurtdışından Getirilen Cep Telefonu Kayıt Ettirmek

– Eğer Türk pasaportu ise pasaport ve pasaport sahibinin kimliği gerekmektedir.
– Eğer yabancı pasaport ise pasaport ve ikametgah belgesi gerekmektedir.

Gerekli belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilmektedir.

Yurtdışından getirilen cep telefonunu kayıt ettirmek için ülkeye giriş yaptıktan sonra 30 gün içinde kayıt işlemi yapılmalıdır. Bu nokta önemlidir, 1 gün dahi geçse kayıt işlemini yapamazsınız.

Yurtdışından getirilen cihazların kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz. Turkcell, Avea ve Vodafone merkezleri telefonlarınızı kayıt ettirebileceğiniz yerlerdir.

Her yıl on binlerce kişinin Work and Travel ve Amerika’da Staj programlarıyla yurtdışına çıktığını düşünürsek bir tanıdığınızdan elektronik eşya alması için rica etmenizi tavsiye ederiz.

Work and Travel Amerika katılımcıları için Türkiye’ye cep telefonu getirmek muhakkak ki çok karlıdır. Bütün Work and Travel öğrencileri mutlaka laptop, ipod, iphone ve telefon alışverişi yaparlar. Eğer kendinize almıyorsanız bir yakınıza cep telefonu alabilirsiniz fakat tekrar hatırlatmakta fayda var, 1 pasaport ancak 2 senede 1 telefon kayıt ettirebilir. Şu günlerde iphone 5 fiyatlarının da belli olmasıyla Yurtdışından iphone 5 Alanlar Dikkat konusundaki uyarılarımızı da hatırlatalım.

4 thoughts on “Yurtdışından Getirilen Cep Telefonu Kayıt İşlemleri

  • Geri bildirim: follow here

  • 27 Ocak 2013 tarihinde, saat 16:43
    Permalink

    ya şimdi benim arkadaşım şuanda amerikada o kendisine de iphone 5 alacak. bana da almasını istedim. peki şimdi yanında 2 tane getirebilir mi.? hadi getirdi bir telefonu kendi pasaportuna işletse bende o süre içerisinde pasaportum ile gürcistana yahut bulgaristana giriş – çıkış yapsam sonra kendi pasaportuma kaydettirebilir miyim..??? yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim..

    Yanıtla
  • 31 Ocak 2013 tarihinde, saat 15:38
    Permalink

    Evet Selin 2 tane telefon getirebilir ve sen de 1 ay içinde yurtdışına çıkıp gelirsen pasaportuna işletebilirsin.

    Yanıtla
  • 27 Ekim 2017 tarihinde, saat 19:03
    Permalink

    Telefon islemi sirasinda telefonun faturasi gerekli mi? gerekli ise belli bir surec icinde mi olmasi gerekiyor?Sonuncu sorum ise yabancai pasaport icin ikametgah belgesi nerden aliniyor? Yurtdisinda o islem genelde faturalar uzerinden yapiliyorda

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spam Kontrolü *